Loader

OPGESTART ALS KLEINE ZELFSTANDIGE ONDERNEMING

header-persoon

Wilt u meer informatie?

Neem direct contact op

LENTINK

Lentink is een degelijk betrouwbaar Nederlandse onderneming in Varsseveld. (provincie Gelderland) Lentink staat bij internationale Europese ondernemingen bekend als één van de grootste en meest innovatieve ondernemingen op het gebied van plaatbewerking. De meest voorkomende bewerkingen van platen gemaakt van een metaalsoort behoren tot onze dagelijkse routine. Mede door meer dan 60 jaar ervaring in o.a. de verwarmingsbranche, hebben wij ons bedrijf zo geoutilleerd, dat wij tot één van de koplopers behoren in de Europese plaat bewerkende metaal industrie.

OPGERICHT ALS…

Opgericht in 1958 als kleine zelfstandige onderneming met maar een paar medewerkers in dienst, in een oud theater van een voormalig nonnen klooster, heeft de onderneming zich steeds verder geëxpandeerd. Destijds als producent van oliekachels, houtkachels en allesbranders om vervolgens medio 1983 ook de gas gestookte Fasto CV-ketels in de portfolio op te mogen nemen en te leveren aan diverse gerenommeerde klanten in Europa.

Vervolgens vanuit Silvolde verhuist naar Varsseveld, ging de productie omzet vanaf 1995 in snel tempo omhoog. Er werd vervolgens vanaf het jaar 1997 geïnvesteerd in persen met een Tonnage tot 630 Ton, die volledig gerobotiseerd aan elkaar gekoppeld zijn door AP&T pers-automatisering. Eind 2002 werd Lentink in zijn geheel overgenomen door een investment groep.

NIEUWE UITDAGING

Begin 2006 werd Lentink (Ferropress) teruggekocht. Het betekende voor Lentink als onderneming een geheel nieuwe start die als organisatie een ware metamorfose tegemoet ging. Stevige investeringen om het oude machinepark te vervangen lagen hier aan te grondslag. Ondertussen werd “het nodig oud puin geruimd van de vorige eigenaar”. In het totaal werden er elf nieuwe persen geplaatst waaronder een Beutler mechanische pers met een capaciteit van 400 Ton en een Müller-Weingarten pers van 700 Ton.

PROCEDURES.

Vanaf 2008 is het Lean en 6S methodiek binnen Lentink beklijft.

Onze volledig geautomatiseerde persstraten, poedercoat lakstraten en montagelijnen, fungeren als maatstaf voor menig metaalplaat verwerkende onderneming.

Het begrip “Continuous Improvement” zit er bij onze mensen en processen ingebakken.

Het jaarlijks investeren in klant, mens en machine blijft ons een belangrijke technische voorsprong geven op onze directe concurrenten.

SUCCESSOR

Op 1 december 2014 werd Daniël Lentink eigenaar van de firma Lentink. Als CEO van Lentink metaalwaren was het dagelijks leiding geven niet nieuw voor hem. Vanaf begin 2006 heeft Daniël de nodige ervaring opgedaan door de dagelijkse regie over geheel Lentink te voeren.

KERN-TOPICS

Kernactiviteiten van Lentink bestaan o.a. uit; persen, dieptrekken, vervormen, ponsen, laseren buigen en kanten van plaatdelen. Ook behoren plaatassemblage, poedercoaten en (eind) montage tot onze kernactiviteiten.

KLANTEN

In Europa is Lentink de grootste toeleverancier van CV-ketel behuizing. Enkele klanten van ons in die branche zijn; de Bosch-group, de BDR-group, Vaillant, Remeha, de Dietrich, Brötje, Baxi, Nefit, Atag en Buderus.

Elke dag (meerdere keren) leveren wij onze klanten op basis van JIT, VMI, LAB of KanBan principe onze producten aan.

Onze huidige productieomzet komt voor 49% uit deze branches, het overige segment bestaat onder meer uit consumentenproducten, industrie, agri, automotive, producten voor de vleesverwerkende industrie, transport en groenvoorziening.

KWALITEITSNORM

Wij zijn gecertificeerd conform ISO 9001, ISO 14001 & CSR. Meerdere keren per jaar worden wij  geauditeerd (intern & extern). Onze gezamenlijke doelstelling is onze kwaliteitsnormen dagelijks na te leven om kwaliteit te kunnen garanderen aan onze klanten.

PROCESSEN

Onze productie wordt uitgevoerd door professionele kwalitatieve vakmensen.Dankzij de hoge mate van geautomatiseerd produceren (Smart Manufacturing) zijn wij al jaren in staat te concurreren met omliggende  landen.

De lage kostprijs  hebben wij kunnen realiseren door onze volautomatische persen, te voorzien van robots, CNC-clinch- en puntlasunits, CNC-gestuurde poedercoat en montagelijnen die op Lean en POKA-YOKE basis zijn ingericht.

MACHINALE BEWERKINGEN ZOALS:

 • Dieptrekken staal, aluminium, messing, koper, RVS (tot 700 ton)
 • Snijden, stansen, persen. Uit coil of plaat op maat (tot 700 ton)
 • Vormen
 • Zetten / Kanten (4 Meter)
 • Lasersnijden (fiber & CO2)
 • Ponsen en nibbelen (met slagschaar)
 • Rondom-afsnijden en bewerken getrokken producten (Omera)
 • Plaat assemblage (Robot clinchen / puntlassen / popnagelen)
 • Lassen Tig / Mig /Mag
 • Montage
 • Poedercoaten

Daarbij zijn kwaliteit en het snel kunnen realiseren van onze klant wensen de belangrijkste doelstellingen.

OVERIGE EXPERTISES

 • Advies (meer dan 60 jaar ervaring in plaat bewerkingstechniek)
 • Logistiek (o.a. JIT, Kan-Ban, Warehouse)
 • Co-makership / Engineering
  (product-, proces- en gereedschapsontwikkeling)
 • Oppervlaktebehandelingen; parelstralen, etsen, polijsten, slijpen.
 • Monsters / Proto modellen
  (metalen monsters, rapid modelling / prototype, kunststof modellen, incl. meetrapport)
 • Interne en externe gereedschapsmakerijen
  (externe gereedschapsmakerijen, directe productie  capaciteit tot onze beschikking)
 • Service / Aftersales