Loader

NIEUWS

header-persoon

Wilt u meer informatie?

Neem direct contact op
« Terug naar overzicht

Smarthub Achterhoek verwelkomt Lentink als 100ste lid.

vrijdag 14 september 2018

 

PERSBERICHT LENTINK

Doetinchem, 12 september 2018

 

Lentink als 100ste organisatie verbonden met SmartHub Achterhoek

 

Geweldig hoe Achterhoekse werkgevers de handen ineenslaan bij het aantrekken van jong talent naar de Achterhoek. Lentink uit Varsseveld sloot zich als honderdste organisatie aan bij SmartHub Achterhoek. Eigenaar Daniël Lentink: “Samen spelen we ons veel beter bij de jongeren in de kijker dan alleen. Samen met andere werkgevers in de regio hebben we honderden interessante vacatures voor stages, afstudeeropdrachten en startersfuncties voor jong talent uit binnen- en buitenland op elk niveau.”

Toin de Ruiter, lid van het projectteam SmartHub Achterhoek, mocht Lentink als honderdste werkgever verwelkomen. De Ruiter: “Steeds meer Achterhoekse organisaties zien de kracht van SmartHub Achterhoek en willen zich aansluiten bij dit omvangrijke project dat onze regionale economie en leefbaarheid versterkt. We bundelen het vacatureaanbod voor jonge talenten, maken voorbeeldfilmpjes van jonge talenten die al in de Achterhoek werken en zorgen met campagnes en deelprojecten dat studenten in heel Nederland en daarbuiten, gaan merken dat de Achterhoek dé stage- en afstudeerregio van Nederland is. Om vervolgens te ontdekken dat een vaste baan in de Achterhoek ook vanwege zijn ligging één van de mooiste regio’s is om je definitief te gaan vestigen i.p.v. een grote stad. Het is voor Smarthub super dat nu ook een toonaangevend Europees bedrijf als Lentink zich aan ons verbindt. Daar waar SmartHub ondersteuning nodig hebt zal Lentink ons van dienst zijn. Lentink staat internationaal bekend als één van de grootste en meest innovatieve ondernemingen op het gebied van plaatbewerking. Lentink is als onderneming een mooi voorbeeld waar jongeren die met grote internationale klanten zouden willen samenwerken, in contact kunnen komen.” (https://www.lentink.nl/nl/onze-klanten)

 

 

Daniël Lentink: “Onze dagelijkse productie kernactiviteiten bestaan onder andere uit het persen van grote plaatdelen. Klanten weten ons te vinden indien ze grote plaatwerkdelen onder onze persen bewerkt willen zien worden. Mede door onze smart productie kunnen wij voor een lage kostprijs kleine en grote series uitleveren. Dieptrekken, vervormen, ponsen, laseren, buigen, kanten, assembleren en poeder coaten van hoogwaardige metalen plaatdelen maken van ons een alleskunner op plaat bewerk gebied. In Europa, en daarbuiten, zijn we bijvoorbeeld de grootste toeleverancier van o.a. Cv-ketel behuizingen en water afvoer management. (www.lentink.nl)

In ons bedrijf bieden we volop ruimte aan jong talent in de vorm van stages, afstudeeropdrachten en startersfuncties, waarin doorgegroeid kan worden naar diverse functies van technisch medewerker tot aan management aan toe. Wij laten jongeren zoveel mogelijk ervaren wat het is om deel te nemen aan het werkproces in al zijn faciliteiten. Ik ben er van overtuigd dat een samenwerking van zoveel mogelijk Achterhoekse organisaties ertoe leidt dat we als regio steeds meer in beeld zullen komen en zeer aantrekkelijk al zijn voor vele jonge talenten, binnen en buiten Nederland. Jonge talenten die zich bewust worden van het feit dat het leven en werken in de Achterhoek kwalitatief is. Die samenwerking van vele ondernemingen biedt jongeren vele mogelijkheden om hun carrière op te starten, waar uiteindelijk iedereen van profiteert in de regio en daarbuiten, en dus wij ook!”

 

Organisaties die ook mee willen doen met SmartHub Achterhoek kunnen voor meer informatie en aanmeldmogelijkheid terecht op www.smarthub.nl.