Loader

NIEUWS

header-persoon

Wilt u meer informatie?

Neem direct contact op
« Terug naar overzicht

Lentink weekend RedBullring F1

dinsdag 2 juli 2019

Een “feest” weekend in Oostenrijk

Een groep bestaande uit 31 enthousiaste collega’s vertrok na maanden van aftellen, eindelijk met een van der Pol Tours VIP bus om 6 uur in de ochtend vanuit Lentink Varsseveld naar Oostenrijk.

Het doel: Een formule 1 wedstrijd “live” meemaken aan de RedBull-Ring in Oostenrijk, met in de hoofdrol “onze Max Verstappen.”

Het kon een ieder die wij zouden passeren niet ontgaan; Deze bus is op weg naar Max Verstappen in Oostenrijk.

De rit van totaal 12 uur verliep voorspoedig zodat er om 7 uur in de avond ingecheckt kon worden in Hotel Styria in Fladnitz. Het super vriendelijke personeel hielp een ieder naar zijn en haar kamer en vervolgens kon er aangeschoven worden aan het uitgebreide diner. De dag werd afgesloten in de Bier-Stube van het hotel.

De volgende ochtend kon men na het nuttigen van een uitgebreid perfect Oostenrijks ontbijt op weg gaan met de van der Pol bus naar de RedBull-ring. Het was op de zaterdag al één groot oranje feest. De tribunes waren grotendeels oranje gekleurd. Diverse andere race classes  gingen vooraf aan de training en de daaropvolgende Formule 1 classificatie. Max had zich op startpositie 2 geclassificeerd die zaterdag, het kon niet mooier. Dat beloofde veel voor de volgende dag. (Zondag 30 Juli 15:10 uur). Weer terug in het hotel rond de klok van 6 uur kon men zich opfrissen door te douchen of te gaan zwemmen voordat men aanschoof aan het diner.

Ook deze avond is gezellig afgesloten in de Stube in Fladnitz.

De volgende dag was iedereen zeer enthousiast over hetgeen wat die middag zou gaan komen. Max startende vanaf plaats 2 dat zou toch aan het eind van de wedstrijd plaats 1 kunnen zijn, waarom niet…. toch!?

De bus bracht onze collega’s die zondag ochtend om 10:30 uur aan de RedBull-ring en daar stond een hele dagindeling met diverse raceclasses en demonstraties op het menu waaronder een indrukwekkende vliegshow. Max maakt nog een extra rondje circuit om alvast het publiek te bedanken voor hun komst zeker op de Max verstappen tribunes. Wij hadden meer het idee dat er alleen maar max verstappen RedBull fans aanwezig waren gezien het vele oranje vermengd met hier en daar blauwe kleuren.    

Bijna 3  uur in de middag vlak voor de start, het oranje publiek bestaande uit 207.000 bezoekers zijn zeer aanwezig en enthousiast. 10 minuten over drie het licht gaat aan en vervolgens gaan de lampen boven de startpositie uit…..Max komt haast niet van zijn plek vanwege een anti-stall modus waar de motor van zijn auto in schiet. (motor bescherming) Het publiek is even stil in de RedBull arena maar Max krijgt de auto toch weer op snelheid en vertrekt vanaf positie 8 op dat moment. Jammer,… het verwachte grote feest gaat blijkbaar niet door. Toch laat het publiek zich niet kennen en al snel moedigt een ieder Max weer aan. Natuurlijk wordt er voor Max het meest gejuicht en geapplaudisseerd. Na een steady eerste run op zijn banden is het veld na de eerste banden wissel flink door elkaar geschut. Vervolgens zijn wij allen getuige van een mega opmars van Max. Zou een podium plek er dan toch nog inzitten!? De ene na de andere coureur wordt ingehaald door Max.

Vettel voorbij, Hamilton en Bottas voorbij en nu Leclerc in het vizier. Zou het nog lukken met nog 9 ronde te gaan op de klok. Het ongelofelijke gebeurd in een paar ronden zit Max in de staart van Leclerc. Verschillende inhaalpogingen van Max slaat Leclerc af maar op twee ronden voor het einde pakt Max Leclerc boven in de tweede bocht zijn laatste slachtoffer. Max ligt nu eerste en voor de zoveelste keer die middag gaat het publiek compleet uit zijn dak. Wat een prestatie en wat mooi om daar getuige van te zijn. Na de uitbundige huldiging van Max verstappen vertrekt de bus  om acht uur naar Nederland terug. Er wordt in de bus al gesproken over een volgende keer naar de formule 1, maar dan een dag langer toch, want dit weekend was één van de mooiste weekende ooit.

Namens de directie bedanken we een ieder die er voor hebben gezorgd dat dit een super geslaagd perfect race weekend is geworden.

Speciaal bedanken wij:

Max Verstappen voor zijn resultaat

Hotel Fladnitz (Ayla de Jong) voor alle goede zorgen.

https://www.vital-hotel-styria.at/

Van der Pol Tours voor de perfecte reis.

http://www.viptouringcar.nl/default.htm

Onze collega's Jeroen Gesink, Bob Kerver en Tim Bennink.