Loader

NIEUWS

header-persoon

Wilt u meer informatie?

Neem direct contact op
« Terug naar overzicht

5X BETER: VEILIG EN GEZOND WERKEN BIJ LENTINK

zaterdag 25 juni 2016

GESLAAGDE THEMA DAG BIJ LENTINK: VEILIG EN GEZOND WERKEN! 5 X BETER!

LENTINK STAAT BEKEND ALS EEN SCHONE EN NETTE ONDERNEMING BINNEN DE EUROPESE METAALINDUSTRIE.

Één van de belangrijke waarden binnen Lentink is het veilig en gezond werken voor al onze medewerkers.​

16 Juni 2016 hebben onze medewerkers kennis gemaakt met de 5 X beter presentatie van Martin Beeftink.

In de week van 13 tot en met 17 juni was de landelijke Week van Veilig en Gezond Werken voor de metaalbranche, welke wordt georganiseerd door 5xbeter. 5xbeter is een initiatief van een aantal werkgevers- en werknemersorganisaties, waaronder de Koninklijke Metaalunie, waar Lentink bij aangesloten is.

​Door de verbetercoach (Marti Beeftink) is er een aantal maanden geleden rondgang binnen de organisatie gemaakt, waarbij Lentink beoordeeld is op veilig en gezond werken. Hij heeft hierbij onder andere gelet op lasrook, machineveiligheid, fysieke belasting, gevaarlijke stoffen en schadelijk geluid.  Marti was zeer positief onder de indruk over de wijze waarop men binnen Lentink omgaat met veilig en gezond werken. Om die reden zijn wij als organisatie ook benaderd om deel te nemen aan de Roadshow. De roadshowtruck bezoekt in de Week van Veilig en Gezond Werken, bedrijven die positief uitblinken in veilig en gezond werken. Op donderdag  16 juni ontvingen wij deze Roadshow.

Tijdens deze feestelijke dag zijn alle medewerkers van Lentink in het zonnetje gezet en werd er op een interactieve wijze veilig werken besproken.

In de middag stond er een uitgebreide lunch beschikbaar.

De week van de veiligheid werd afgesloten met het Veiligheidscongres “Durf te Dromen”, wat dit jaar gehouden werd in de Efteling. Daar werd een mooie promotiefilm van Lentink gedraaid: (https://www.youtube.com/watch?v=Q-GPhZPEKYg&feature=youtu.be).