Loader

NIEUWS

header-persoon

Wilt u meer informatie?

Neem direct contact op
« Terug naar overzicht

Open dagen AT-school

maandag 27 januari 2020

Lentink actief bij de AT open dagen

Afgelopen vrijdag 24 en zaterdag 25 januari waren wij van Lentink door René, Jeroen en Rick opnieuw vertegenwoordigd op de open dagen van de AT Techniek opleidingen in Terborg. Het bedrijfsleven in de regio heeft op deze dagen de perfecte mogelijkheid om (toekomstige) leerlingen en hun ouders en familie te laten zien in welke mooie beroepen je kunt gaan werken als je kiest voor een toekomst in de techniek.

Binnen Lentink in Varsseveld zijn daarvoor genoeg mogelijkheden aanwezig om een beroepskeuze te gaan maken. Of het nu bijvoorbeeld gaat om het bedienen van een kantbank, een lasersnijmachine, een lasrobot, een pers of een lakstraat: Lentink heeft het in allemaal in eigen huis. Overal kunnen wij mensen inzetten of het nu gaat om een leidinggevende functie of een ondersteunende functie keuze genoeg onder één dak. Binnen onze Gereedschapsmakerij en onze Technische Dienst bieden we daarnaast volop  andere technische uitdagingen zoals draaien, frezen, draad- en zinkvonken of projecten op mechatronisch, hydraulisch, pneumatisch of programmeer gebied. En of het nu gaat om de bouw van een speciale machine die in gebruik genomen gaat worden in onze productie, of aanpassingen van bestaande gereedschappen: Lentink bied je graag de mogelijkheden je op deze terreinen persoonlijk steeds verder te ontwikkelen. Intern bij Lentink doorstromen naar een ander beroep als vervolg op de gekozen beroepskeuze bij de instroming, behoort vanzelfsprekend ook tot de mogelijkheden.

Tijdens de goed bezochte dagen hebben we talloze gesprekken gevoerd: met jongeren die zich nog echt aan het oriënteren zijn tot jongeren die de knoop al hebben doorgehakt en al weten dat ze verder willen in de metaaltechniek. Dit is heel leuk om te horen en daar worden wij zelf ook erg enthousiast van. Jongeren (en hun ouders) die de techniek zien als een mooie uitdaging met voldoende werkgelegenheid voor nu en later.

Het volg-snij-buig-stempel van bijna 1500 kg die we hadden meegenomen op de stand, vormde een mooie aanleiding om met mensen in gesprek te gaan over de mogelijkheden die wij onze klanten in Europa en daarbuiten bieden en wat daarbij allemaal komt kijken als je binnen een bedrijf zoals Lentink werkzaam bent. De grote verbazing die we tijdens de gesprekken met de bezoekers kunnen waarnemen als we hun vertellen welke producten allemaal ons bedrijf in Varsseveld dagelijks verlaten en waar men deze allemaal tegen komt, blijft mooi om te zien.

Dat Lentink bijvoorbeeld de grootste leverancier is van Cv-ketels in Europa verbaast menigeen.

En de meer dan 1 miljoen Cv-ketels per jaar, worden voor diverse grote bekende merken in Europa, in Varsseveld, dagelijks geproduceerd en uitgeleverd. Denk hierbij aan Remeha, Bosch, Nefit, Atag en Vaillant bijvoorbeeld. Van de kleinste huishoudelijke Cv-ketel van 15Kw tot de grote 250Kw industriële verwarmings-ketel aan toe. Maar ook diverse producten voor dagelijks gebruik, zoals de douchegoot thuis als wel de RVS vlees-snij-machine bij de slager, tot aan de dieseltank van een Scania vrachtwagen aan toe; “It’s all made by Lentink in Varsseveld”. (Meer info: www.lentink.nl of download onze app in de store onder: Lentink.)

“It’s all made by Lentink in Varsseveld”. 

Heb je niet de mogelijkheid gehad om de open dag te bezoeken en wil je toch een persoonlijk gesprek aangaan met onze collega van personeelszaken. (HRM) Neem dan gerust contact op met Jeroen, zodat we alsnog een afspraak kunnen maken bij ons op het bedrijf in Varsseveld. Bij Lentink in Varsseveld laten we je graag in de praktijk zien, wat Lentink voor jou kan betekenen in de nabije toekomst! (jgesink@lentink.nl) Jeroen Gesink HRM-manager Lentink.

Ook via deze weg willen wij AT-techniek opleidingen nogmaals danken voor hun gastvrijheid en de goed geregelde organisatie van deze twee dagen.