Loader

NIEUWS

header-persoon

Wilt u meer informatie?

Neem direct contact op
« Terug naar overzicht

Lentink continueert

donderdag 16 april 2020

Geachte relaties,

Het zijn ongebruikelijke, onzekere tijden. Lentink is een onderneming dat zijn veerkracht al vaker  heeft bewezen. In ons 62-jarige bestaan heeft het bedrijf bewezen dat het met moeilijke situaties kan omgaan. We zijn altijd achter onze klanten blijven staan als partners, ook in moeilijke tijden zoals nu. Lentink blijft produceren voor zijn klanten.

De wereld staat op zijn kop door het Coronavirus. Grote groepen mensen zijn (ernstig) ziek geworden, en op de Intensive Care afdelingen in ziekenhuizen heeft men de handen vol aan de vele patiënten. Fysiek contact blijft daarom uit den boze. Winkels zijn verplicht dicht gegaan en landen hebben hun grenzen tijdelijk gesloten. Omstandigheden, maatregelen & besluiten die er niet alleen emotioneel maar ook financieel behoorlijk hebben ingehakt bij menigeen wereldwijd. Vanuit het niets zijn inkomsten aanzienlijk gedaald of zijn die misschien zelfs wel helemaal weggevallen. De effecten van het virus zijn overal voelbaar; in mensen hun privéleven, werkomgeving en in de manier waarop we met elkaar omgaan.

De primaire zorg voor Lentink als onderneming is de gezondheid van zijn werknemers, hun partners, hun familieleden en vrienden. Door het hoge aantal besmettingen en de bijbehorende beperkingen die het dagelijkse werk in heel Europa beïnvloeden, blijft het onze grootste uitdaging om de impact op onze dagelijkse activiteiten zo laag mogelijk te houden om onze klanten te kunnen blijven bedienen. We houden de toeleveringsketen voortdurend in de gaten en blijven in nauw contact met onze leveranciers en klanten om mogelijke beperkingen in een vroeg stadium te kunnen identificeren en dienovereenkomstig op te kunnen reageren. Ondanks onze inspanningen kunnen levertijden in het gedrang komen. Wij zullen alle betrokkenen nauwgezet op de hoogte houden zodat een ieder zo vroeg mogelijk op de hoogte is van een eventuele vertraging. Daardoor wordt een ieder in de  gelegenheid gesteld om daar rekening mee te houden binnen hun eigen bedrijf. In dit verband beroepen wij ons voor de goede orde op overmacht en op het feit van onvoorziene omstandigheden. De maatregelen die wij als organisatie hebben genomen zijn altijd in het belang van ieders gezondheid geweest. Als internationaal bedrijf, nemen wij onze verantwoordelijkheid om te handelen volgens zowel nationale als internationale richtlijnen. Lentink heeft gehandeld conform de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de lokale volksgezondheidsinstellingen. Het is onze taak om al het mogelijke te doen om onze medewerkers, klanten en leveranciers te blijven ondersteunen in deze moeilijke tijden waaruit we op een goed moment ook samen weer sterker uit zullen komen.

Het wordt tijd om de draad weer stevig op te pakken! Eén van de belangrijkste zaken is de financiële strop door het Coronavirus en de financiële consequenties voor de ondernemingen zoveel mogelijk beperkt te houden.  Ook in deze uitdagende tijden willen we onze klanten een optimale service blijven bieden zonder onze medewerkers of die van onze relaties in gevaar te brengen. Helaas is en blijft in de aankomende maanden fysieke afstand belangrijker dan ooit. Afspraken op onze productielocatie worden, voor zover mogelijk, vervangen door contact op afstand. Wij blijven vanzelfsprekend telefonisch, via E-mail  of Skype bereikbaar. Ondanks de huidige moeilijke omstandigheden willen we u zoveel mogelijk ondersteunen om u en onze productiviteit te kunnen blijven garanderen. Dit vergt van ons allen veel maatwerk en flexibiliteit. Wij van Lentink zullen met maximale inzet van onze medewerkers, klanten en leveranciers dagelijks proberen de productiviteit op het gewenste niveau te houden.

Wij wensen een ieder veel succes toe in de komende maanden waar wij allen ons steentje bij zullen moeten dragen om de economie uiteindelijk weer gezond aan het draaien te kunnen krijgen.

 De directie