Loader

NIEUWS

header-persoon

Wilt u meer informatie?

Neem direct contact op
« Terug naar overzicht

Beste wensen 2021

vrijdag 27 november 2020

De directie

 

 

 

Een ieder zijn kerstwens

 

 

 

 

De tekst:

2020 / 2021

Stilstaan aan de vooravond van kerst 2020

Beste mensen,

In voorgaande jaren liepen wij samen met jullie door het afgelopen jaar heen waarbij wij dan de successen van dat jaar de revue lieten passeren.  Successen als opdrachten van klanten, bedrijfsuitbreidingen, investeringen in mens en machines en leuke bedrijfsuitjes. Dit jaar was een geheel ander jaar dan voorgaande jaren.

Wanneer het jaar 2020 voorbij is, zullen velen van ons dat als “gelukkig” ervaren, maar dan cynisch bedoeld; het jaar waarin wij allen ongewild terecht zijn gekomen, midden in een wereldwijde pandemie. We hebben moeten leren accepteren dat een virus ons allen in zijn greep houdt, waardoor wij als mens beperkt zijn in onze vrijheden zoals wij die kennen en gewend waren in Europa. Het is dan ook te hopen dat wij mensen die vrijheden zo snel mogelijk weer beschikbaar krijgen en dat wij ons weer vrij mogen bewegen. Zonder anderhalve meter afstand, handenwassen, mondkapjes dragen en overige voorzorgsmaatregelen.

Kerstmis het feest van vergeven, een nieuwe start om verder te leven. Het voelt fijn maar wees eerlijk zo zou het toch elke dag moeten zijn!

Het kerstfeest van 2020 zal door deze omstandigheden ook beïnvloed gaan worden omdat we niet meer met grote aantallen familieleden bij elkaar mogen komen. Deze kerstviering is met geen voorgaande kerstviering te vergelijken, maar wij moeten allemaal wel beseffen dat we er nog zijn om het te kúnnen vieren. Laten wij samen zoveel mogelijk positief blijven en er voor zorgen dat er ook dit jaar een mooi geslaagd kerstfeest ontstaat voor iedereen.

De dagen voor Kerstmis zijn donker en koud, maar als je naar buiten gaat merk je dat niet omdat je haast overal lichtjes ziet in vrolijke kleuren, zilver en goud. Een lantaarntje dat in de vensterbank staat, een lamp met wat linten en groen, een ster voor het raam die je aan kunt doen, het is niet zo donker en koud meer op straat

als je langs al die lichtjes gaat.

Net als in de meeste organisaties heeft ook Lentink te maken gekregen met de gevolgen van de corona crisis. Na een productie dip van maart t/m mei ervaren te hebben, zijn wij vanaf de zomervakantie terecht gekomen op een iets lagere omzet dan 2019. Gedegen management en het strikt aan de voorzorgsmaatregelen houden heeft Lentink tot op dit moment door de crisis heen geleid. Echter we zijn er nog niet, er kunnen nog genoeg problemen de kop opsteken waardoor we uiteindelijk gedwongen zullen worden om meer maatregelen te moeten treffen. Samen de simpele overheidsregels op blijven volgen zou erger moeten voorkomen. Ons gedrag moet zich aanpassen aan de situatie van het moment. Houden wij ons allen aan die regels dan zou de crisis spoedig bedwongen kunnen zijn.

Een witte kerst als in een droom, met tientallen lichtjes in de boom Kerstballen blinken, kerstklokken klinken, de gezelligste tijd van het hele jaar met het hele gezin bij elkaar. Kerstmis het feest van vergeven. Een nieuwe start om verder te leven. Het voelt fijn, maar wees eerlijk zo zou het toch elke dag moeten zijn.

Over het algemeen kunnen wij toch nog tevreden zijn over wat wij samen in dit moeilijke jaar toch nog hebben weten te realiseren. Lentink heeft zich door jullie inzet door de crisis heen kunnen worstelen. Op dit moment staan wij er financieel gezond voor en dat willen wij samen met jullie ook zo behouden. Samen kunnen wij deze crisis aan en kunnen wij denken aan het moment wanneer deze crisis eindelijk voorbij is. Waarin we weer samen met collega’s van een vakantieborrel en een hapje kunnen genieten. Waarin wij allen “gewoon” weer op vakantie kunnen gaan, zonder eerst te moeten raadplegen waar de “brandhaarden” zijn in het geel, oranje of rood. Gewoon “de grens over steken” naar onze buurlanden zoals Duitsland of België, zonder stil te hoeven staan bij alle geldende  restricties. Een mooi toekomst beeld waar wij allen weer naar terug verlangen. Zo gewoon als dat leven was voor ons allen, zo gewoon blijkt dat leven helaas niet meer te zijn.

Wij hebben een wens voor iedereen, een mooie kerst met lieve mensen om jullie heen. Mensen die van jullie houden om wie je bent, en in wie je misschien een stukje van jezelf herkent. Laat merken dat je om die mensen geeft, dat je samen met hen iets moois beleeft. Geniet van de warmte die dit alles brengen kan, en maak er een gezellig en fijn kerstfeest van!

Lentink als onderneming heeft dit jaar geconsolideerd. We hebben er samen voor gezorgd dat we geen achterstanden hebben opgelopen, beter nog, die zijn wij ingelopen. We maken geen gebruik (meer) van overheidssteun en wij kunnen dan ook oprecht trots zijn op een ieder van ons. Samen hebben wij er voor gezorgd dat wij 2021 met nieuwe gezonde energie tegemoet kunnen gaan! Wij hopen net als ieder ander op een beter en corona vrij 2021. We willen nog wel even stil staan bij het feit dat er bedrijven / ondernemingen zijn die momenteel door een moeilijke periode moeten gaan. Wij wensen die ondernemingen, medewerkers en familieleden veel sterkte toe in de aankomende periode.

Buiten is het koud sneeuwvlokjes dwarrelen omlaag binnen brand de open haard gestaag. Heel de familie rond de kerstboom bij elkaar om weer kerst te vieren en te proosten op het nieuwe jaar. De dagen voor het kerstfeest zijn donker en koud, maar alles is versierd in vrolijke kleuren, van zilver tot goud. Als je naar buiten gaat merk je de kou niet, omdat je bij iedereen de kerstlichtjes branden ziet.

 

Namens de directie wensen wij onze klanten, medewerkers, toeleveranciers en hun familie leden fijne feestdagen toe en een gezond en gelukkig nieuwjaar!