Loader

NIEUWS

header-persoon

Wilt u meer informatie?

Neem direct contact op
« Terug naar overzicht

BHV training Lentink

vrijdag 30 april 2021

Goed weer om de BHV training vandaag te houden,

was de algemene stemming op vrijdagmiddag bij het Lentink BHV team. De BHV training behoord tot één van de jaarlijks standaard te houden test en leer routines binnen Lentink als organisatie.

Op een lesdag als deze worden de mensen bijgesproken door een externe BHV specialist t.a.v. de aanwezige BHV kennis. Er wordt die dag een  schriftelijke en mondelinge toets afgenomen om te weten te komen in hoeverre men nog op de hoogte is van de Lentink BHV processen. Er worden in het bijzijn van de BHV specialist methodieken door onze mensen geoefend zoals het reanimeren van een persoon (de pop), het ontruimen van het bedrijfspand en het blussen van een oliebrand in een speciaal daarvoor bestemde (brand) bak die ver buiten het pand staat opgesteld. Het daadwerkelijk oefenen van het blussen van een brand per teamlid draagt er toe bij dat de BHV zich zeker gaan voelen indien zich zo een situatie “in het echt” zou voordoen. Oefenen is een zeer belangrijk onderdeel van deze dag. Het kan levens redden.

Het verzorgen van mensen na een ongeval is tevens een belangrijk oefen onderdeel van die dag. Na een ongeval moet een persoon op de juiste manier verzorgd worden. Denk aan snijwonden en overige verwondingen. Het op de juiste manier handelen is ook hier weer van belang dat dit op een professionele manier wordt uitgevoerd.

De team leden zijn medewerkers van Lentink die zich vrijwillig en met veel enthousiasme hebben aangemeld om bij calamiteiten hun overige collega’s van dienst te kunnen zijn. De taken die een BHV’er bij Lentink heeft zijn o.a.: Eerste hulp verlenen bij ongevallen, brand bestrijden en de gevolgen van de brand beperken, alarmeren en evacueren van alle werknemers en andere personen in het bedrijf bij noodsituaties,  het inroepen van professionele hulp (brandweer, politie, ambulance etc.)  en het bestrijden van calamiteiten met (milieu)gevaarlijke stoffen.

In opvolging van de huis-regels die binnen Lentink van kracht zijn schrijft deze op BHV-gebied voor dat BHV’ers snel en adequaat moeten kunnen handelen bij calamiteiten en daar ook dusdanig voor opgeleid moeten zijn. Daarnaast moeten onze mensen regelmatig bijgeschoold worden, zodat hun kennis en vaardigheden op peil blijven.

Dit enthousiaste team van Lentink bestaat uit een mix van vrouwen en mannen. Wij zijn als Lentink ook verheugd om het feit dat een voormalig brandweerman ook deel uitmaakt tot dit team. Veel zaken zijn in een routine mee opgenomen denk hierbij aan de controle van de verbandkasten plus het aanvullen daarvan en het checken van de brandblussers in het gehele bedrijf. Ook worden de brand(uit)gangen met vaste routine gecontroleerd.

 

Lentink is trots op zijn BHV team.