Loader

NIEUWS

header-persoon

Wilt u meer informatie?

Neem direct contact op
« Terug naar overzicht

LENTINK maakt GROTE producten

donderdag 17 juni 2021

Blijkbaar zijn onze klanten niet op de hoogte van het feit dat Lentink ook grote tot zeer grote producten produceert in kleine series. 

Lentink staat als leverancier in de metaalbranche bekend met het produceren van grote en kleine producten in grote en kleine series, en indien mogelijk uit specifiek product gebonden gereedschappen.  (specific product-related tools)

Maar Lentink is ook GROOT op het gebied van metaalbewerken door middel van CNC gestuurde diverse machines zoals; lasersnijden, vormen en afkanten van producten. Bij insiders bekend als soft-tool productie technieken. Gezien de grote vraag naar meer grote producten met geringe aantallen per jaar, (minder dan 3500 stuks) heeft Lentink zijn CNC afdeling gestaag moeten uitbreiden in de afgelopen jaren. “Het is een kwestie van de vraag van de klant”, zegt Daniël Lentink. “Gezien onze klanten steeds meer varianten van diverse gelijkwaardige  producten willen aanbieden aan de eindconsument, wordt de machine bezettingsgraad steeds hoger op onze CNC-afdelingen. Vanzelfsprekend proberen wij door middel van slim plannen de machine capaciteit maximaal te behouden, maar een machine bezetting van meer dan 85% is niet wenselijk volgens onze planning en capaciteitsprocedure. Vandaar dat wij dit jaar wederom meer machines nodig hebben op onze CNC afdeling".

"Als gevolg van die investeringen moeten wij ook op zoek naar de bijbehorende geschikte mensen die dit technisch werk kunnen uitvoeren bij ons"; zegt Jeroen Gesink van HRM. Dit lossen wij op door intern mensen te laten doorstromen en of door middel van het plaatsen van vacatures. Momenteel hebben wij de vacatures al opgestart en heb ik de eerste gesprekken mogen voeren met geïnteresseerden voor die afdeling(en). Mensen uit de omliggende regio's grijpen over het algemeen een kans als deze aan om in te stromen bij Lentink. Werken bij een internationaal bedrijf die nog oog heeft voor de persoon in kwestie spreekt de mensen in de achterhoek erg aan en dat gaat al snel rond  via mond tot mond reclame. Ook van ondernemingen in de regio die helaas hun deuren moeten sluiten op dit moment, zijn wij een welkome oplossing voor hun medewerkers die zonder baan komen te zitten. Mensen die op zoek zijn naar een baan kunnen zich altijd wel melden bij mij voor een gesprek. Of ik heb een baan beschikbaar of er komt er binnenkort één vrij. Gezien de gestaag stijgende omzetvergroting kan het zo zijn dat wij de mensen daar in kunnen faciliteren. Het is altijd een leuk onderdeel van mijn werkzaamheden als wij uiteindelijk mensen een vaste baan kunnen aanbieden waar zij zich weer thuis kunnen gaan voelen".

 

Voorbeeld van een groot samengesteld product geproduceerd in lage aantallen per productie run.

 

"Ik ben er dan ook zeer trots op dat wij met Lentink, ondanks de moeilijke vreemde tijden waar wij allen wereldwijd in terecht zijn gekomen, nog steeds mogen plussen met omzet en nieuwe klanten"; zegt Daniël. "Het zijn ook allemaal klanten die goed aansluiten bij de bestaande klanten. Klanten die kwaliteit, prijs en leverbetrouwbaarheid zeer belangrijk vinden. Wat de klant ook aanspreekt in Lentink als leverancier is dat Lentink de klant mee helpt de producten te ontwikkelen en in staat is om zowel nieuwe als bestaande productie over te nemen en vrij snel de stap naar vrijgave productie kan maken. Wij hebben al menig keer in de afgelopen jaren bewezen dat Lentink ook daar sterk in is. Wat onze klanten ook waarderen is het feit dat wij er ook dit jaar weer in geslaagd zijn om de metaalbehoefte, voor zover mogelijk, voor onze klanten af te dekken. Ik hou mij daar persoonlijk mee bezig samen met een paar jongens van mij op inkoop. Dit jaar is het meest extreme jaar wat ik ooit heb meegemaakt. Dat staalleveranciers ons zo laten zwemmen is echt ongehoord. Om over de prijzen die door hun geëist worden nog maar te zwijgen.  2400 Euro per Ton is echt van de zotte voor een beetje staal".

 

Voorbeeld van een complex product geheel ontwikkeld en gemaakt door Lentink in Varsseveld. Eric Walter staat bij een machine body klaar voor transport staand prototype.

 

"Wij zijn zeer trots op het uiteindelijke eindproduct" ;zegt Eric Walter. "Er zitten zoveel haken en ogen aan om een product te maken tot wat het uiteindelijk moet worden. Bijvoorbeeld trillingen ontstaan door motoren moeten allemaal met een lichte constructietechniek worden ondervangen. En als dat dan eenmaal is gelukt dan sta ik samen met het projectteam nog even na te genieten. Een mooi eindresultaat, dáár doen wij het tenslotte ook voor" ;zegt hij met een glimlach. 

 

Binnenzijde van een machine body

 

De CNC-afdeling kan kleine en grote producten produceren waarbij het produceren van grote producten meer de norm is binnen Lentink. Echter het kan altijd nog groter en ingewikkelder. Mede daardoor is er telkens opnieuw een technische uitdaging voor Lentink aanwezig. Samen met de klant een installatie of machine ontwikkelen is zo een uitdaging. Onze kennis van plaatwerk en samenstelling geven de klant genoeg technische input om hun product zoveel mogelijk te optimaliseren naar de mogelijkheden van onze CNC machines op de soft tool afdeling, waar lasers en afkantbanken het werk moeten kunnen uitvoeren. Dit komt vanzelfsprekend de snelheid en kosten van produceren ten gunste van de klant zelf. Door het kunnen aanbieden van de diverse mogelijkheden binnen Lentink, kunnen wij de klanten maximaal ontzorgen. Lentink helpt de klant daar, waar van ons wordt verwacht als team, met de klant projecten productie rijp te kunnen maken. En dat doen wij ook het hele jaar door met veel plezier en inzet.

 

Lentink produceert vele grote kwaliteitsproducten voor zijn klanten.