Loader

NIEUWS

header-persoon

Wilt u meer informatie?

Neem direct contact op
« Terug naar overzicht

ECOZONNEPANELEN VOOR LENTINK

maandag 17 mei 2021

Lentink milieu vriendelijk op weg,

met zonnepanelen en LED-licht.

Het gehele bedrijf wordt eerst voorzien van nieuwe daken, voordat de nieuwe zonnepanelen worden geplaatst.

 

Met de behaalde platinum Ecovadis award in de achterzak maakt Lentink de volgende milieu vriendelijke stap. 

Lentink is tot een overeenkomst gekomen met GROENDUS (The solar power experts) om dit jaar zonnepanelen door hun te laten plaatsen op de daken van ons gehele bedrijfspand.

De visie van Lentink is altijd al zins tientallen jaren gebaseerd op het gebruiken, hergebruiken, efficiënt transporteren en toepassen van grondstoffen, al voordat het zo een hype werd wereldwijd. Lentink (her) gebruikt al zijn materialen tot eindproduct en gaat zuinig om met energie (brandstoffen) en grondstoffen. Wij minimaliseren de verspilling van materialen en hebben daardoor een minimale hoeveelheid aan afval. Wij leveren een actieve bijdrage aan het minimaliseren van het energieverbruik en van de CO2-uitstoot. Wij zien onze duurzame toepassingen als kans voor zowel mens als milieu. Wij creëren bij Lentink een schoner en groener milieu door het verminderen van vervuiling en afval en het stimuleren van de 6S methodiek bij al onze medewerkers en met nadruk op onze collega’s op de werkvloer.

In de afgelopen jaren heeft Lentink de nodige financiële middelen ingezet om Lentink daar waar mogelijk duurzaam “groen” te kunnen laten functioneren als onderneming. Hierdoor zijn de nodige besparingen op het gebied van verbruik gerealiseerd, maar ook daar waar verlies op energie plaatsvond is omgedraaid naar een zo positief mogelijk resultaat voor het milieu. Enkele voorbeelden hiervan zijn het investeren in een poederlaklijn met warmte terugwinning en met gereduceerd energie gebruik. De in de afgelopen jaren nieuw aangeschafte machines, zijn voor zover mogelijk allemaal energie arm, en datzelfde gaat op voor het verminderd aantal heftrucks (verkeer) binnen Lentink. Een ander voorbeeld is het isoleren van de bedrijfshallen doormiddel van sandwichpanelen te plaatsen, om warmteverlies zo veel mogelijk te reduceren, maar tegelijkertijd warmte in de zomerdagen zoveel mogelijk buiten te sluiten. En vanzelfsprekend gaat dat andersom ook op, voor kou in de winterdagen.

Een groot zonnepanelenveld wordt geplaatst op de daken van Lentink in Varsseveld.

Een recent gehouden “lichtplan” onderzoek bij Lentink, heeft geresulteerd in de beslissing om opnieuw te investeren in nieuwe Ledverlichting voor het gehele bedrijf. Daar waar Lentink voor een aantal jaren geleden nog had geïnvesteerd in de nieuwste Ledverlichting heeft de huidige techniek van Ledverlichting wederom een grote stap gemaakt. De nieuwste generatie Ledverlichting gebruikt wéér minder energie dan de voorgaande, en geeft tevens veel meer lichtopbrengst. (50%) Onze mensen ervaren dit licht als een helder “daglicht” op de werkplek, waardoor men tijdens de productie de producten nóg beter op kwaliteit kan beoordelen. Het werken met de juiste verlichting is vanzelfsprekend altijd een “must do” binnen een werkomgeving zoals die van Lentink.

Veel "dag" licht op de werkplekken na het plaatsen van de nieuwe LED-lichtlijnen bij Lentink.

Het lichtplan van Lentink.

Terugkomend op de zonnepanelen die dit jaar geplaats gaan worden bij Lentink. Deze panelen zullen pas geplaatst gaan worden na het plaatsen van een geheel nieuw dak op onze fabriek, die ook wederom bijdraagt aan het milieu, meer isolatie in de winter en zomer. De zonnepanelen (centrale) op ons dak zal circa 1.406 MWk per jaar gaan leveren. Dit zal tevens over de aankomende jaren gaan leiden tot vele tonnen aan milieu besparing ten aanzien van de Co2 uitstoot bij gewone energie winning. Het aantal te plaatsen panelen zal uitkomen op een totaal van rond de 4200 panelen.

In onze voorgaande en komende nieuwsberichten kunt u nog meer lezen over de milieuverbeteringen die Lentink doorvoert daar waar mogelijk binnen de reikwijdte van Lentink als organisatie.

Daniël Lentink is trots op de nieuwste milieu maatregelen in zijn onderneming.