Loader

NIEUWS

header-persoon

Wilt u meer informatie?

Neem direct contact op
« Terug naar overzicht

Vakantie geld goed besteed!

zondag 27 juni 2021

2 nieuwe kantbanken van SafanDarley zijn onderweg!

Zoals in voorgaande news-items van Lentink al besproken is de uitbreiding van de CNC-laser-pons-kant-afdeling voor 2021 een feit. De vraag vanuit de markt naar meer softtooled producten groeit bij Lentink continu door. Lentink kan overigens al jaren de vraag bedienen van zowel soft en hard tool producten, dus een mooie optimale combinatie van beiden. Daar waar moeilijke vormen worden verlangt in een product als eis van een klant, kunnen wij getrokken producten verder nabewerken op onze kantbanken en of lasersnijders. Hierdoor kan een klant zijn investering op gereedschappen laag houden ten opzichte van producten die compleet uit dedicated tools vervaardigt worden. Waar de aantallen van dezelfde producten per jaar, 10 jaar geleden op meer dan 30 duizend stuks per jaar lagen van één type, hebben we de markt steeds meer zien veranderen naar minder producten van één type, naar veel meer keus van soortgelijke producten van hetzelfde merk. De eindklant wil een meer passend product ontvangen wat bij zijn / haar leefomgeving past.

Gezien de groeiende omzet op onze kant en laserafdeling is het eigenlijk voor de hand liggend, dat er een nieuwe lasersnijmachine toegevoegd zou worden aan de twee bestaande lasersnijmachines. Als gevolg daarvan moet de kantbankafdeling logischerwijs ook meegroeien en wordt die afdeling twee keer zo groot gemaakt. Er is dan ook besloten om de kantbankafdeling uit te breiden met nieuwe kantbanken van het merk SafanDarley. We mogen ons dan ook verheugen op het feit dat wij na de zomer de beschikking hebben over een totaal van; 10 kantbanken, 3 lasersnijmachines en één grote ponsmachine met schaar. 

Na het uitbreiden van de laser en kantbankafdeling zal Lentink ook de lasafdeling verder gaan uitbreiden. Doordat wij gebruik gaan maken van cobots zal de doorsneelaskwaliteit toenemen.

(Cobots; Een cobot is een robot die bedoeld is om samen te werken met mensen in een gemeenschappelijke werkomgeving. Een cobot onderscheidt zich daarin van een robot die ontworpen is om zelfstandig of met beperkte begeleiding te functioneren, zoals de meeste industriële robots tot 2010. )

Het inteachen van de cobot.

Lentink heeft jaren geleden al besloten om zich meer te gaan focussen op het samenstellen van diverse producten. Wij zagen de omslag en vraag vanuit de markt steeds groter worden, vandaar de logische stappen die wij in het bedrijf aan het nemen zijn in de laatste jaren om de klant direct te kunnen beleveren naar hun vraag. De diverse nieuwe projecten die wij met verschillende klanten aan het opstarten zijn, passen perfect bij de grote diversiteit aan mogelijkheden die wij als Lentink klanten kunnen bieden op het gebied van plaatbewerking. De combinatie van grote persen, kantbanken, lasersnijders, laswerk, poeder coaten en assemblage onder één dak, geeft onze klanten veel flexibiliteit in het bedenken van producten met een grote diversiteit en variëteit, waar vormvrijheid en zeker ook moeilijke en grote vormen gerealiseerd kunnen worden. Door alle technische mogelijkheden van het plaatstaal bewerken onder één dak te hebben, wordt onnodig verlies van productkosten teniet gedaan. Door een logische flow van producten voor elk product te optimaliseren zijn kosten zoals, tussenopslag, onnodige handelingen, transport, inkoop, voorraad van goederen geëlimineerd mede door de LEAN-productie methodiek. 

Het wordt een mooie zomer.     😉

 

Technische info: De 2 nieuwe kantbanken bestaan uit: een  SafanDarley E-BRAKE 200 – 4100 Ultra en een SafanDarley E-BRAKE 35 – 1250 Premium beide machines zijn servo gestuurde kantpersen.