Loader

NIEUWS

header-persoon

Wilt u meer informatie?

Neem direct contact op
« Terug naar overzicht

Audit Veritas juni 2021

donderdag 10 juni 2021

Afgelopen dinsdag (8 juni j.l.) heeft Lentink, net als elk jaar, twee auditors op bezoek gehad van Bureau Veritas. Zij kwamen op bezoek bij Lentink voor een controle audit om de conformiteit met betrekking tot ISO9001 en ISO14001 te toetsen.

Onder het nuttigen van de vanzelfsprekende kop koffie gaf de heer Kreukniet tijdens het introductiegesprek aan, benieuwd te zijn of Lentink er ook dit jaar weer in geslaagd zou zijn om zichtbare verbeteringen te hebben kunnen doorvoeren. Zeker in de afgelopen coronaperiode heeft hij kunnen vaststellen dat menig bedrijf meer bezig is geweest om te overleven, zodat zaken als interne verbeteringen op een laag pitje zijn komen te staan. Ook was hij benieuwd naar het gedigitaliseerde kwaliteitsprogramma wat Lentink twee jaar terug heeft opgestart en de daar uit volgende beheersprocessen voor de gehele productie.  

 

Na een leerzame dag vol toetsingen in de vorm van interviews, observaties en beoordeling van diverse documentaties en registraties, heeft Lentink zoals gebruikelijk aan het eind van de dag, het goede nieuws gekregen dat onze certificatie gehandhaafd blijft. Hoewel dit ons in zijn geheel niet als een verassing kwam, zijn we wederom ontzettend blij met dit positieve resultaat!

Ondanks dat er tijdens deze audits geen afwijkingen zijn geconstateerd en de auditors stellen dat ons management systeem al van een erg hoog niveau is, was dit wederom een leerzame dag die ons kan helpen om ons managementsysteem nog verder aan te scherpen.

Door de ervaring van de auditors bij diverse ondernemingen, konden hun ons nog van handige tips voorzien die wij zeker gaan onderzoeken.

Wat voor Lentink vanzelfsprekend is blijkt helaas niet overal zo te zijn. De auditors gaven dan ook aan, dat het uniek is voor een metaalbewerkingsbedrijf om zo opgeruimd en schoon te werken. Als voorbeeld gaf één van de auditors aan dat hij tijdens de audit zijn pen op de vloer liet vallen in de persafdeling. En toen hij vervolgens op zijn handen en knieën op de grond had gelegen keek hij dan ook vreemd op, dat hij aan die actie geen eens vuile handen en een smerige broek had over gehouden. Dit had hij nog nooit meegemaakt in een productie omgeving waar met vele soorten staal wordt gewerkt. Het is dan ook geweldig om te horen dat de grote hoeveelheid energie die eenieder binnen Lentink in zijn en haar taken stopt, ook door de mensen van buiten Lentink worden waargenomen. Ook vergeleken met een jaar geleden, toen de auditors de strakke en schone organisatie ook al was opgevallen, heeft Lentink ook in de tussenliggende periode wéér een verbeterslag weten te maken op dit gebied. Complimenten van beide auditors voor eenieder werkzaam binnen Lentink! Dit is het resultaat van de dingen die we dagelijks samen doen en daar mogen wij als team van medewerkers trots op zijn!

Verder waren de auditors erg te spreken over de verdere verbeterslagen die we het afgelopen jaar hebben gemaakt met de organisatie. Zo zijn we bezig om ons management systeem en het daarbij behorende kwaliteitshandboek steeds verder te ontwikkelen. Dat workflows nu in deze omgeving zijn ingericht, gestandaardiseerd, geautomatiseerd en geïmplementeerd, geeft aan dat we in de laatste 12 maanden een grote stap hebben gemaakt. De grote hoeveelheden informatie die hiermee worden gestroomlijnd en gestructureerd, helpen ons in onze dagelijkse activiteiten van werkvoorbereiding naar de werkvloer. Er staan op dit gebied nog een aantal mooie uitdagingen te gaan in dit project en we kijken er dan ook naar uit om ons hierin nog verder te verbeteren.

Naast het management systeem waar we hard aan hebben gewerkt zijn er diverse optimalisaties in onze productie gaande. Zo hebben we de 5S ronde verder uitgebreid met de introductie van 6S en zijn we bezig met de vervanging van de verlichting in het volledige pand. Tevens wordt er buiten een locatie ingericht t.b.v. het rookbeleid en gaan we het volledige dak vernieuwen en worden hier ruim 4100 zonnepanelen op geplaatst. Voor de komende tijd zijn er dus veel zaken om naar uit te kijken voor Lentink.

Voor nu kunnen wij erg tevreden zijn met het behaalde resultaat van de controle audit en kijken we uit naar de audit van volgend jaar, zodat we kunnen laten toetsen waar we ons in de volgende 12 maanden weer mee bezig hebben gehouden.

Patrick Schuurman

QA manager Lentink