Loader

NIEUWS

header-persoon

Wilt u meer informatie?

Neem direct contact op
« Terug naar overzicht

Pre pensioen voor Eric Walter

maandag 6 september 2021

Eric Walter met pré pensioen

 

 

Bijna 39 jaar is Eric al werkzaam bij Lentink. Hij werkt heden ten dage met collega's samen die in het jaar dat hij bij ons begon geboren zijn, of 20 jaar later nog geboren moesten worden. Met die 39 jaar trouwe dienst en ervaring is hij bijna een wandelende technische encyclopedie, als het gaat om producten die wij maken of ooit eens gemaakt hebben. Twee maanden geleden heeft hij zelf besloten te stoppen met zijn werkzaamheden, het "is wel mooi geweest zo".

In die 39 jaar heeft Eric het bedrijf Lentink zien veranderen en gestaag zien groeien. Toen hij in 1982 begon zag de wereld er anders uit. De markt voor technische mensen was stukken minder gunstiger dan nu. Eric die op de vrachtwagen reed wilde hier om gezondheidsredenen van af. Hij stapte destijds bij Lentink (& Goetheer) in Silvolde binnen om te solliciteren, ook omdat je dan het arbeidsbureau kon laten zien dat je aan het solliciteren was. Die spontane actie samen met een vriend van hem zorgde er uiteindelijk voor dat hij, na een extra aanbeveling van een oom van hem die al bij Lentink werkzaam was, aan de slag kon gaan bij Lentink.

Eenmaal begonnen met diverse perswerkzaamheden, was het al snel duidelijk dat er “meer” in Eric zat. Hij ging technisch werkvoorbereiden. D.w.z. diverse soorten gereedschappen klaar maken en instellen. Toen er verder geïnvesteerd werd door Lentink in techniek, belande Eric uiteindelijk bij de CNC-ponsmachine. Weer later kwamen er ook CNC-lasersnijmachines bij en ook het bedienen en instellen van de CNC-kantbanken maakte Eric zich eigen. De wil om het tot in de detail goed te doen en zich zelf zaken snel eigen maken zijn kwaliteiten die Eric hierbij goed van pas kwamen. 

Trots op de hoogstaande technische producten die mede door Eric zijn gerealiseerd bij Lentink

De laatste jaren vormde Eric de spil van de soft tool werkvoorbereiding. Eric zorgt er voor dat een idee of een tekening van een klant een gedegen vertaalslaag krijgt naar een maakbaar product op de soft tooled afdelingen. Hij is precies en heeft oog voor detail, vaardigheden die hem in dit werk goed van pas komen. Tekenen, ISAH vullen (ERP systeem), samples maken, waar mogelijk zelf producten uit testen: zijn taken zijn veelomvattend en afwisselend.

Zo heeft Eric zijn bureau het liefst; geordend en opgeruimd (....), zodat er veel overzicht is over de vele lopende projecten.

 

Eric heeft ook vele malen de op - en afbouw van beurzen voor Lentink geleid. Onder zijn persoonlijke begeleiding zorgde hij er voor dat de beursstand van Lentink tot in de puntjes verzorgd op zijn plek stond, tot in het buitenland toe. 

 

Tot slot:

Eric en zijn vrouw hadden al vaker aangegeven om misschien eerder te stoppen met werken als zich daar de mogelijkheid voor aandiende. Door omstandigheden was die mogelijkheid er plotseling en vrij direct hebben ze beiden de knoop doorgehakt!

Beste Eric, zowel vanuit de directie als ook namens al jouw collega's bij Lentink; Wij bedanken jou, voor je jarenlange inzet voor ons bedrijf en jous dagelijks technisch advies. Tevens wensen wij jou ook vanaf deze plek nog vele jaren van geluk en goede gezondheid toe.

Eric geconcentreerd tijdens technischoverleg maar.....

ook momenten van ontpanning...