Loader

NIEUWS

header-persoon

Wilt u meer informatie?

Neem direct contact op
« Terug naar overzicht

Scholieren / studenten zijn welkom bij Lentink

woensdag 10 november 2021

Scholieren / studenten zijn welkom bij Lentink

Scholieren die werken aan hun (technische) toekomst zijn altijd welkom bij Lentink.

De deuren van Lentink staan open voor scholieren en studenten, daar waar het gaat om het opdoen van werkervaring, een stageplaats of een tijdelijke of vaste werkplek . Als onderneming zullen wij waar mogelijk (jonge) mensen (technisch) faciliteren in het behalen van hun persoonlijke doelstellingen die aansluiten bij Lentink als onderneming.

Een bezoek brengen aan onze productielocatie in Varsseveld, is met een kleine of grote groep enthousiaste scholieren altijd door middel van een afspraak te verwezenlijken. Meerdere keren per jaar wordt Lentink spontaan door studenten van een technische (hoge) school benaderd om hun te adviseren en te helpen bij het ondersteunen van hun projecten. Dit soort bijeenkomsten is vaak voor beide een leuke manier om oude en nieuwe technologieën te delen.

Afgelopen maand werd Lentink benaderd door leerlingen van het Almende college Havo / VWO in Silvolde. Zij waren met een project bezig met als thema “spanning”. Lentink heeft, net als de meeste ondernemingen, een eigen BHV team. Bij Lentink staat het BHV team onder leiding van Bob Kerver. Bob draagt er met zijn BHV team zorg voor, dat alle regels met betrekking tot veiligheid en preventie in en rondom de onderneming worden nageleefd. Tevens heeft Bob ervaring opgedaan bij diverse brandweerkorpsen in verschillende steden.

De drie studentes bestaande uit Chaeyenne, Anna en Daria, hadden zich goed voorbereid door de vragen al van te voren op te schrijven. Ook was er al contact geweest tussen Chaeyenne en Bob met betrekking tot de inhoud van het interview en tevens het verzoek om wat attributen mee te nemen, zodat zij deze van dichtbij zouden kunnen bekijken.

27 oktober was de dag van het interview. Na een voorstelrondje en een korte introductie waren de drie jonge dames positief verrast dat Bob de nodige brandweer spullen daadwerkelijk had meegenomen. Vanuit zijn persoonlijke ervaring heeft Bob alle vragen, die door de dames om de beurt werden gesteld over het onderwerp “spanning”, met veel enthousiasme kunnen beantwoorden. Vervolgens heeft Bob nog uitleg gegeven over zijn brandweerpak en overige attributen, en waar deze allemaal tegen bestand moet kunnen zijn.

Na het interview hebben de dames tijdens de rondleiding door Bob nog de nodige veiligheidsvoorzieningen binnen Lentink zelf in de praktijk kunnen bekijken.

De drie dames bedankten Bob voor het interview en Bob gaf aan dat hij het een goed gesprek vond, niet te lang maar wel doelgericht op het onderwerp. Hij hoopt dan ook dat de dames een goed cijfer mogen ontvangen voor hun verslag.

 

De drie dames bedanken Lentink nogmaals hartelijk voor de tijd die hun beschikbaar is gesteld, en Bob nogmaals voor het open gesprek.