Loader

NIEUWS

header-persoon

Wilt u meer informatie?

Neem direct contact op
« Terug naar overzicht

Lentink & treinen als passie

vrijdag 17 december 2021

Een uit de hand gelopen hobby.

 

Op de website van Lentink kan men ook persoonlijke verhalen terugvinden van onze medewerkers. Er wordt daarin ook gesproken over persoonlijke hobby's. Van de passie van Ruben, die hij deelt met meerdere collega's binnen Lentink, wordt in onderstaand editorial, verslag gedaan. 

Ruben gaat van jongs af aan al met zijn vader op "train spotting" door Europa. Ruim van te voren worden weekenden gepland waarin hij samen met zijn vader, en soms vergezeld van goede kennissen, op pad gaat. Hun voorkeur voor treinen ligt in een bepaalde regio van Europa en met name de combinatie van rijtuigen en locomotieven uit het tijdperk III & IV. Tijdens deze weekenden ontmoeten zij meerdere mensen die hun passie delen voor de “echte treinen”.

In deze weekenden, die georganiseerd worden door locomotief verenigingen, rijden een vooraf gepland bepaald soort locomotieven, met bijbehorende goederenwagons en rijtuigen. En ook de omgeving wordt hierin zoveel mogelijk meegenomen om een passend plaatje te krijgen. Oude stations, mensen in klederdracht, bijbehorende auto’s en vrachtwagens worden daarbij in de scenerie aangetroffen. “Op die manier kan men een mooie “pic” schieten”, zegt Ruben. Tegenwoordig filmt hij ook vanaf een vaste opstelling om thuis alles nog eens goed in detail te kunnen bekijken.

De mooie plaatjes die beide heren in zo'n weekend schieten zijn van dermate goede kwaliteit, dat een verslag van zo'n  weekend al menig maal door tijdschriften is vastgelegd met hun verhaal en de bijbehorende foto’s.

Een voorbeeld van zo een editorial is hieronder te lezen.

Meestal wordt deze passie thuis op schaal verder voorgezet, en bij Ruben zijn dat treinen van het modelbaanmerk Märklin. Trouwens, zijn vader heeft recent zijn veertigjarig jubileum nog mogen vieren, als trotse machinist bij de NS.

Editorial: RAIL MAGAZINE 387 

Foto's Ruben en Bernd-Jan Kraan

Met dank aan Railmagazine.

www.railmagazine.nl