Loader

NIEUWS

header-persoon

Wilt u meer informatie?

Neem direct contact op
« Terug naar overzicht

Wethouder Janine Kock toont interesse.

vrijdag 14 oktober 2022

V.l.n.r.: Daniël Lentink (eigenaar Lentink), Koen van Loon (financieel manager), Janine Kock (wethouder)

Informatie Facebook: Oude Ijsselstreek.

WethouderJanine Kock zeer geïnteresseerd in zonnepanelen van Lentink.

Onlangs bracht wethouder Janine Kock een bezoek aan Lentink in Varsseveld. Het bedrijf, dat als één van de weinige bedrijven in de Benelux beschikt over 26 zeer grote productie persen waarvan zes 400 tons- en drie 700 tonspersen, heeft onlangs over het gehele bedrijf van 23.000m3 een groot zonnedak geplaatst. In West-Europa is Lentink in Varsseveld de grootste toeleverancier van behuizingen voor CV-ketels. Denk aan Bosch, Vaillant, Remeha, Nefit en Atag. Vanuit de haarden- en kachelindustrie medio 1960, is het bedrijf gestaag doorgegroeid naar leverancier van de nieuwste en duurzaamste verwarmingssystemen waaronder hybride- en warmtepompen.

Lentink is uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende toeleveranciers op het gebied van hightech plaatbewerking. Er werken zo’n 150 medewerkers. De afgelopen periode heeft het bedrijf een forse verduurzamingsoperatie achter de rug: het heeft 3.700 zonnepanelen op het dak geplaatst. Mogelijk dat er op termijn nog meer komen. Hiermee wekt het bedrijf jaarlijks 1,6 miljoen kWh op, oftewel 60% van haar energiebehoefte. Dat is genoeg om het gehele jaar ongeveer 640 woningen van stroom te voorzien .

Zonnige Bedrijven Achterhoek 2022

Net als in 2019, 2020 en 2021 biedt het project Zonnige Bedrijven Achterhoek van de Agem mogelijkheden voor ondernemers. De gemeente ondersteunt dit project. Zonnige Bedrijven Achterhoek helpt ondernemers met het plaatsen van zonnepanelen op hun daken. Ondernemers kunnen gratis advies krijgen of het plaatsen van zonnepanelen financieel en constructief mogelijk is. Vervolgens kunnen ze SDE-subsidie (Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie) aanvragen bij de Rijksoverheid waarmee de overheid de meerprijs subsidieert. Zie: www.agem.nl/zonnigebedrijven