Loader

NIEUWS

header-persoon

Wilt u meer informatie?

Neem direct contact op
« Terug naar overzicht

Kerst en nieuwjaar 2023

dinsdag 13 december 2022

kerst en nieuwjaarsboodschap 2023

Zeer gewaardeerde collega’s,

2023 staat voor de deur om 2022 te verdringen en daarom staan we nog even kort stil bij dit jaar doormiddel van een korte samenvatting van enkele topics. Waar zijn wij dit jaar druk mee geweest behalve met het beleveren van onze klanten en waar liggen de uitdagingen voor het komend jaar bij Lentink?

Aan het begin van dit jaar zijn we gestart met een aantal projecten die onze grote klanten wederom aan ons hebben gegund. Behalve met de lopende productie zijn we daar ook samen met onze gereedschapsmakerijen erg druk mee geweest. Momenteel zijn we de laatste gereedschappen van alle projectopdrachten aan het “fine-tunen”, waarna de productie in februari van start kan gaan. Ondertussen zijn er al diverse nieuwe projecten in de laatste twee maanden vrijgegeven die na de zomer en of aan het eind van 2023 operationeel moeten zijn. Wij hebben naar tevredenheid kunnen constateren, dat onze klanten uit de verwarmingsbranche Lentink wederom hebben uitgekozen om diverse grotere panelen (1800 x 1000 mm) die gebruikt worden voor o.a. warmtepompsystemen te mogen produceren. Ook hierin heeft Lentink zijn klanten wederom kunnen bewijzen een serieuze toeleverancier te zijn, die in grote aantallen dagelijks kwalitatieve mooie grote producten kan toeleveren. Van product realisatie tot en met de verpakkingen worden door Lentink in zijn geheel gerealiseerd.

Rond de zomerperiode leek het erop dat we langzamerhand weer het Covid tijdperk in zouden gaan maar dat bleek gelukkig loos alarm te zijn. Zo ook tegen het begin van de herfst periode daarop. Afgelopen jaar was weer een goed jaar voor Lentink, ondanks dat, was het een jaar van hollen en stilstaan, een nog hectisch en chaotischer jaar dan het chaotische jaar ervoor. Dit werd mede veroorzaakt door het nog steeds slecht verkrijgen van onderdelen door onze klanten, de oorlog in Oekraïne en een onduidelijk, stagnerend overheidsbeleid. Mede daardoor ontstond het grillige afname patroon van de meeste van onze klanten. Belangrijk in dit alles is, dat Lentink zich mede door de inzet van zijn medewerkers, en het vertrouwen van zijn klanten, zich ook dit jaar weer goed staande heeft weten te houden in deze nog steeds uitdagende tijden die nog ver doorlopen in het nieuwe jaar! Dit was onmogelijk geweest zonder de inzet en toewijding van jullie als collega’s.

 

Nadat Lentink vorig jaar nog de MVO status van platina heeft weten te bereiken, heeft Lentink mede door de verhoogde criteria in dit jaar, goud bereikt als status. De stijgende lijn hebben wij vast weten te houden wat wij ook voor ogen hebben voor het aankomende jaar. Onze doelstelling om deel uit te maken van de algehele “energietransitie” krijgt gestaag zijn vorm, hierdoor zal Lentink als een van de grootste leveranciers op het gebied van plaatwerk voor de CV-industrie ook een grote speler zijn voor de alternatieven systemen zoals Hydride en warmtepompen.

Het aankomend jaar zullen wij Lentink verder gaan uitbreiden, door het realiseren van een nieuwe bedrijfshal aan de achterzijde. De parkeerplaatsen zullen voor de bouw opnieuw ingedeeld gaan worden.

De circa 4000 zonnepanelen zijn ondertussen allemaal op ons dak geplaatst en zullen per januari 2023 in gebruik genomen gaan worden.

Ook gaan wij in 2023 weer naar de Formule 1 in Oostenrijk, menig deelnemer kijkt daar alweer reikhalzend naar uit. Met zijn allen maken wij daar weer een groot feest van. Max zorgt wel voor het spektakel op de baan met de overige coureurs. 

Samen met jullie allen als team, ga ik 2023 dan ook zeker positief tegemoet om Lentink verder uit te bouwen.

 

Langs deze weg wens ik jullie allen en jullie familie, prettige kerstdagen en een voorspoedig en gezond 2023 toe.