Loader

Gereedschapmakerij

Mijn Hobby is Techniek

Schrijf hier uw tekst

De gereedschapsmakerij ontwikkeld en produceert unieke gereedschappen voor serieproductie.

Mijn naam is Rick Visser en ben sinds februari 2017 werkzaam in de afdeling gereedschapmakerij.

Mijn passie en kennis van techniek kan ik geheel toepassen in de gereedschapmakerij afdeling van Lentink. Het mooie van de gereedschapmakerij is dat je nooit bent uitgeleerd. Elke dag leer je er weer wat nieuws bij. Hierbij word ik door mijn collega’s met ervaring begeleid natuurlijk.

Je start de dag en dan…

Nadat ik mijzelf heb aangemeld voor aanvang van mijn werkzaamheden op die dag, kan ik op ons shopfloor systeem vervolgens mijn werkzaamheden van uur tot uur ingeven. Door dit systeem kunnen we in het gehele bedrijf in "real time" onze gereedschap en productie orderplanning volgen. Deze planning is gekoppeld aan ons totale productie systeem zodat wij kunnen monitoren dat gereedschappen klaar zijn vóórdat ze weer in productie genomen moeten gaan worden.

Welke werkzaamheden doe jij zoal?

Mijn werkzaamheden in de gereedschapmakerij zijn divers en bestaan onder anderen uit het assembleren van diverse kleine en zeer grote gereedschappen, het aanmaken van onderdelen, programmeren van de EDM draad- en zinkvonker en het bedenken van oplossingen voor onze productie gereedschappen.

Waarom bij Lentink?

Ik ben hier gaan werken omdat Lentink van plan was de gereedschapmakerij weer professioneel in te gaan richten. Ondertussen is dat ook daadwerkelijk doorgevoert, wat betekend dat er voor stagiaires en toekomstige collega’s de nodige werk en stageplekken zijn gecreëerd. Alle machines die nodig zijn om gereedschappen te kunnen ontwikkelen en maken zijn aangeschaft door Lentink en operationeel. Denk hierbij aan conventionele boor, frees en draaibanken. Maar ook de nieuwste generatie CAD / CAM systemen, CNC-freesbanken en CNC-erodeer machines zoals draad- en zink-vonkers staan tot onze beschikking.(EDM)

 Verder sprak de werksfeer en de orde en netheid binnen de onderneming mij direct enorm  aan.

En de sfeer?

De werksfeer is goed onder de collega’s en samen produceren wij een grote diversiteit aan gereedschappen. Dat de collegialiteit goed is kun je merken dat een ieder elkaar graag wil helpen, het is een hecht team in onze afdeling. Allemaal zijn wij verantwoordelijk voor de kwaliteit die wij met elkaar genereren. Lentink heeft als familie onderneming veel oog voor een fijne werkomgeving, de mens staat centraal en dat kan je ook in alles merken.

Bedrijfsregels?

De Arbo regels worden binnen Lentink strikt aangehouden. Tevens wordt ook het milieu bij Lentink niet uit het oog verloren.  Een voorbeeld is het netjes scheiden van vloeistoffen in onze afdeling en het geïdentificeerd afvoeren daarvan indien nodig. Dat spreekt mij als werknemer zeer aan. Bij Lentink worden de procedures strikt opgevolgd net als de veiligheid binnen en buiten het bedrijf. Allen zijn wij verantwoordelijk voor een schone en veilige werkomgeving.

Wat zou jij tot slot, scholieren die op zoek zijn naar technisch werk willen meegeven?

Kom eens bij Lentink kijken. Je zult zien dat werken in de metaal anno 2019 zeer professioneel en modern kan zijn. Bij Lentink zal je ervaren dat wanneer je werkt met metalen platen en metalen coils je directe werkomgeving toch super schoon kan zijn, dus fijn om daarin te werken. De nieuwe technieken zijn natuurlijk ook bepalend, zodat je in de praktijk bij Lentink werkt met je hoofd en handen.

Lentink geeft ook opleidingen “on the job”, dat lijkt mij een mooie aanbieding toch?!