Loader

Inkoop afdeling

Inkopen met passie!

Inkoop is het proces van kopen van producten, goederen of diensten. De inkoper(ster) verwerft goederen en diensten bij externe leveranciers. Het inkoopproces is onderverdeeld in strategische, tactische en operationele inkoop.

Bob Kerver is werkzaam op de afdeling inkoop na een interne opleiding gevolgd te hebben van ruim een jaar.

Hoe ben jij bij Lentink verzeilt geraakt Bob?

Na jaren met veel plezier auto’s zoals Ferrari, Jaguar en ook Renault te hebben verkocht wilde ik wel eens wat anders gaan doen dan dat. Veel wijzer werd ik daar op een gegeven moment niet meer. Het lijkt mooi, maar of je nu een Lada verkoopt of een dure auto, het is eigenlijk elke dag hetzelfde.

Via een vriend kreeg ik te horen dat ze bij Lentink een mooie baan op hun vacature site hadden staan.

Na contact te hebben gezocht met de HRM van Lentink, werd ik al snel uitgenodigd voor een gesprek. Vanaf toen is alles snel gegaan. Lentink heeft mij echt positief verbaasd. Ze hebben mij in alles perfect begeleid vanaf het moment van intrede.

Beschrijf jouw werkzaamheden eens Bob.

Samen met mijn collega’s van inkoop ben ik mede verantwoordelijk voor de inkopen en begeleiding van inkoop gerelateerde afhandelingen bij Lentink. Ik ben trouwens bij Lentink werkzaam sinds augustus 2017.

Mijn werkzaamheden zijn divers en bestaan onder anderen uit het maken van inkopen, het uitzoeken en beoordelen van leveranciers, het beoordelen van leveranciers op hun performance en de dagelijkse contacten intern en extern met collega’s en leveranciers. Met mijn collega’s van verkoop en projecten heb ik dagelijks veel contact. Dat is al zo sinds mijn intrede bij Lentink. Dit is het gevolg van de vele nieuwe projecten die er wekelijks bij Lentink binnen komen, waardoor ik op zoek moet naar allerlei nieuwe inkoop producten zoals verpakking, moeren, rubbers, slangetjes, bouten, popnagels, dozen en nog veel meer!

Hierbij is de communicatie een belangrijk gegeven, alles moet goed schriftelijk worden vast gelegd met  daar in duidelijke opgenomen de gemaakte afspraken met de leveranciers.

Ik begin mijn werkzaamheden om half acht en het leuke is dat geen dag hetzelfde is omdat ik zelf mijn dagindeling kan maken aan de hand van de prioriteiten/projecten die ik op mijn tafel heb liggen. Op het ene moment ben ik bezig met inkopen doen voor de kantine (koffie, frisdrank, schoonmaakattributen) en het andere moment ben ik op zoek naar nieuwe producten voor een nieuw project (bijv. lasstiften, afdekdopjes, scharnieren, grondstoffen en bijvoorbeeld verf of kit gerelateerde artikelen) . Hierbij is de communicatie steeds een belangrijk gegeven, alles moet goed schriftelijk vast gelegd worden met duidelijke afspraken. Deze afspraken worden door mij gemonitord, zodat ik zeker weet dat alles op tijd en volgens specificatie, binnen komt.

Hoe is de werksfeer?

Ik ben hier gaan werken omdat de werksfeer en de orde en netheid binnen de onderneming mij enorm aansprak. De werksfeer is supergoed onder de collega’s we helpen elkaar daar waar dat nodig is. Lentink heeft echt die familie sfeer, iedereen is heel erg betrokken bij de onderneming. Daniël Lentink staat ook erg dicht bij de mensen en is direct benaderbaar, wat ik als erg prettig ervaar. Lentink heeft als onderneming veel oog voor een fijne werkomgeving, de mens staat centraal en dat kan je ook merken.

Daniël Lentink staat ook erg dicht bij de mensen en is direct benaderbaar, wat ik als erg prettig ervaar.

Welk beleid, processen en of Normen volgen jullie op inkoop?

Op onze inkoopafdeling volgen wij het beleid conform de CSR norm. Door Ecovadis worden wij jaarlijks geauditeerd. Daarbij staan het milieu, veiligheid, het integer zaken doen en de mens centraal.

Daarbij staan het milieu, veiligheid, het integer zaken doen en de mens centraal.

Lentink is een organisatie die zich steeds verder verbeterd, “continuous improvement” vindt continu plaats in het bedrijf. Daar waar het maar enigszins mogelijk is, wordt er maximaal rekening gehouden met het milieu.

Lentink voert in zijn beleid voor zover van toepassing, het tegengaan van de uitstoot van Co2. Het zuinig zijn met grondstoffen, water en elektriciteit en het recyclen van afvalstoffen voor hergebruik. Dat spreekt mij als inkoopverantwoordelijke, zeer aan!

En procedures?

Bij Lentink worden de procedures strikt opgevolgd net als de veiligheid binnen en buiten het bedrijf. Allen zijn wij verantwoordelijk voor een schone en veilige onderneming en omgeving.

Belangrijk binnen Lentink zijn het opvolgen van processen, kwaliteit leveren, respect hebben voor elkaar en het milieu, secuur en pragmatisch kunnen samenwerken. 

Nog hobby’s?

Zelf ben ik gek op voetballen, tevens het bezoeken van wedstrijden en dan met name de wedstrijden van F.C. Twente.

Verder ben ik al jaren bij de vrijwillige brandweer en sinds kort bij de brandweer in Winterwijk, waar ik woon. Dankzij de brandweer heb ik me verder kunnen inzetten voor het bedrijf want ik ben sinds februari 2018 ook hoofd-BHV zo kan ik mijn passie ook inzetten voor het bedrijf.

Nog een anekdote c.q. leuke ervaring binnen Lentink die je met ons zou willen delen?

Zelf ben ik leergierig en zie ik veel kansen voor het bedrijf om verbeteringen door te voeren.

Geen dag is het zelfde door de leuke en fijne werksfeer die binnen het bedrijf heerst! Oh ja, dit jaar gaan we met een grote groep collega’s, vrienden en familie naar de grand prix van Oostenrijk om Max te zien rijden in zijn Red Bull. Daar kijken we allemaal al even naar uit en het is geheel georganiseerd door Lentink, mooi hè.

Zie jij het bedrijf nog steeds veranderen?

Zeker, ik zie dat Lentink daar waar het mogelijk is zich constant verbeterd en daar waar de klant meer omzet meeneemt niet schuwt om verder te groeien.

Heb je nog een persoonlijke wens of mededeling?

Zeker, ik weet dat als het maar enigzins aan Daniël ligt, dat hij zo nog jaren doorgaat in dit hoge tempo.

Hoe zou jij mensen buiten Lentink willen aanbevelen om te kiezen voor techniek?

Ik heb zelf ervaren dat ook als je in de eerste instantie niets hebt met techniek je tòch door techniek bevangen kan worden. Door Lentink heb ik heel veel geleerd in de techniek waardoor ik nu bijna geheel zelfstandig mijn taken op de (technische) inkoopafdeling kan uitvoeren. Ik kan dan ook niets anders zeggen dan dat wanneer de directie van Lentink overtuigd is van jou positieve instelling om te willen leren en werken, ze je daar aan alle kanten waar mogelijk zullen helpen. Eigenlijk biedt techniek heel veel mogelijkheden voor een ieder, dus ik zeg techniek is “bijna” voor iedereen!