Loader

Kwaliteitsdienst

Kwaliteit als Hobby

Schrijf hier uw tekst

De kwaliteitsdienst toetst de kwaliteit van een proces, product of dienst volgens vastgestelde Normen.

Mijn naam is Jack Basters en ik ben eindveranwoordelijk voor de kwaliteitsdienst.

Hoe ben je bij Lentink terecht gekomen? Werd er geadverteerd voor techniek?

Via Vacature alert ben ik bij Lentink terecht gekomen. Mijn zoek profiel stond daarop vermeld. Ik ben dus vervolgens benaderd door de firma Lentink.

Wanneer ben jij bij Lentink gestart?

Vanaf 1 november 2017 ben ik met veel plezier gestart met mijn werkzaamheden bij Lentink in Varsseveld.

Vertel eens wat meer daarover.

Dagelijks zorg ik met mijn collega's voor het waarborgen en controleren van de processen binnen en buiten Lentink, die er mede voor zorgen dat producten kwalitatief geproduceerd kunnen worden conform specificaties en processen. Wij sturen nu aan op het implementeren van ISO TS 16949 binnen Lentink. Dat is onze eerste grote uitdaging die ik met mijn afdeling, en Lentink als organisatie, wil zien te bereiken. Dat is een mooie uitdaging die ons is opgelegd.

Waarom heb je voor Lentink gekozen?

De functie en het bedrijf spraken mij erg aan in de advertentie.

Ik had al gesolliciteerd bij Lentink maar werd te zwaar gewogen. Vervolgens kwam de vacature van Hoofdkwaliteitsdienst beschikbaar en ben ik benaderd door Lentink omdat de vacature toen wel aansloot op mijn kennis en ervaring.

Hoe bevalt jou werk? Vind je de techniek leuk bij Lentink?

Het werk bevalt mij perfect. Ik pas als een puzzelstuk op mijn positie in de Lentink organisatie en voelde mij vanaf dag één op mijn plaats. Vooral de variëteit aan mensen  en de verschillende dagelijkse items zorgen ervoor dat je veel moet kunnen schakelen.

Wat vind je van jouw werkplek?

Het is een schone onderneming waar alles wat je kan bedenken aanwezig is. Is het er niet dan is dat bespreekbaar met de directie om het alsnog aan te schaffen. Het is voor mij ook nog eens dicht in de buurt van mijn woonplaats, dus dat is een mooie bijkomstigheid

Hoe is de collegialiteit onder elkaar? De sfeer?

De vriendelijkheid en het familiegevoel zijn een zeer belangrijk punt binnen dit bedrijf.

Onze eigenaar directeur is er één van ons en wij zijn er één van hem en dat is mooi om daarbij te werken. Het is echt één groot team binnen Lentink waar je als nieuweling makkelijk in wordt opgenomen. Samen met mijn collega zorgen wij ervoor dat een ieder met kwaliteit gerelateerde zaken zo snel mogelijk bediend wordt.

Heb jij verder nog persoonlijke interesses en hobby’s?

Alles wat maar met techniek te maken heeft zoals auto’s en modeltreinen.

Mijn oude Volvo 164 is écht een persoonlijke hobby van mij waar ik veel tijd aan besteed in mijn vrije tijd. Mijn modelspoorbaan beslaat een gehele zolder verdieping waar ik al jaren mee bezig ben. Vind het trouwens leuk dat er meerdere collega’s bij Lentink dezelfde hobby hebben….Märklin modelspoorbaan.

Nog een anekdote c.q. leuke ervaring binnen Lentink die je met ons zou willen delen?

Ik heb nog nooit meegemaakt dat de directeur van een bedrijf van deze grote zelf op de veeg- en dweilwagen zit en zich echt tussen de mensen op de werkvloer begeeft. Hij weet van elk persoon hoe die heet en hoe de vlag er bij hangt, ongelooflijk. Onze organisatie is echt een plat systeem met een recht voor zijn raap cultuur in de organisatie, men draait er niet omheen. Echt mooi en eerlijk, maar ook confronterend.

Wat zou jij de directie van Lentink willen aanbevelen?

Ga zo door en hou de groei in zijn geheel vast. Ik wil daar graag mijn steentje aan bij blijven dragen tot nog meer succes. Tja, probeer nog meer verschillende producten als opdracht binnen te krijgen, we hebben meer dan genoeg capaciteit in huis

Zie jij het bedrijf verbeteren en groeien?

Verbeteren blijven en investeren etc.In de korte periode dat ik hier ben heb ik mij al vaak verbaasd. Daniël heeft echt van deze "oude kippenschuur" een mooi Europees internationaal bedrijf gemaakt. Zowel binnen als buiten heeft hij het bedrijf in een nieuw modern jasje gestoken met weinig middelen, waar we met zijn allen zeer trots op zijn. Wat ik trouwens nog wil meegeven aan de lezers van dit interview is het feit dat gerenommeerde nieuwe en bestaande klanten zich keer op keer positief verbazen over de kwaliteit van de gehele Lentink onderneming. En dat zijn mensen, managers, CEO’s en inkopers, die menig bedrijf in de wereld al hebben bezocht, maar waar ze een onderneming zo netjes als bij Lentink in de metaal niet hebben aangetroffen. Dat is echt een compliment of niet!?

Heb je een persoonlijke wens?

Ga zo door, ik hoop nog lang mee te mogen doen met dit team van 135 mensen

Hoe zou jij mensen buiten Lentink willen aanbevelen om te kiezen voor techniek?

Oubollig is de techniek al lang niet meer en zeker niet bij Lentink. Computers, robots en mensen gaan hier perfect samen binnen onze geautomatiseerde productie technieken.

Iedereen is hier van toegevoegde waarde  en wij proberen mensen echt mee te krijgen en warm te laten lopen voor het werken in de techniek binnen Lentink.