Loader

Pons / Laser afdeling

Deze afdeling is echt gaaf!

Schrijf hier uw tekst

Acroniem van Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation. Een kunstmatige lichtbron die een zeer geconcentreerde en zeer monochromatische lichtbundel uitzendt met als doel materialen te kunnen snijden volgens een vooraf geprogrameerd programma; een contour. 

Ponsen is een bewerking waarbij met een matrijs vormen uit plaatmateriaal worden gesneden.

Thomas Sonderen is 23 jaar en is vanaf 2013 werkzaam bij Lentink.

Hoe ben je bij Lentink terecht gekomen? Werd er toen al geadverteerd voor techniek? Van uit school of anders?

Via een bedrijf in de buurt ben ik bij Lentink terecht gekomen op uitzendbasis. Na begonnen te zijn met een jaar contract heb ik vervolgens een vast contract gekregen.

Waarom heb je voor Lentink gekozen?

Ik wilde werken en leren en het is een top bedrijf. Maar dan moet je het eerst van binnen gezien hebben. Oh ja, nu kan je het ook zien aan de buitenkant door de nieuwe gevel en kleurstelling en zo.

Wat zijn jou werkzaamheden bij Lentink?

Stellen van de pons en lasersnij machines inclusief CNC-programma’s schrijven en de benodigde werkvoorbereiding. Ik leer nog steeds “on the job” en ga elke week nog een halve dag naar school.

Hoe bevalt jou werk? Vind je de techniek leuk?

Zeker het is hier  van hèt.

Metaal is mijn hobby, ook thuis. Daar ben ik met van alles bezig wat te maken heeft met metaal.

Wat vind je van jouw werkplek?

Fijne gezellige werkplek, met leuke collega’s. Je zult je bij Lentink nooit vervelen er is altijd wat spannends te doen met de nodige technische uitdagingen. Het is hier nooit hetzelfde.

Hoe is de collegialiteit onder elkaar? De sfeer?

Goeie sfeer, alles is bespreekbaar met veel nieuwe ideeën en oplossingen.

Wat zijn jou persoonlijke interesses en hobby’s buiten het werk?

Mijn interesses liggen bij corso wagens bouwen voor Lansink –Bluiminck en verder nog het bezig zijn met computers en elektrotechniek.

Nog een anekdote c.q. leuke ervaring binnen Lentink die je met ons zou willen delen?

Nou ja, eigenlijk veel maar ook niet iets wat interessant is voor anderen. Oh ja, toch wel;

Op de Technishow hebben wij een machine gezien die wij goed kunnen gebruiken voor Lentink vonden wij op onze afdeling. Dit hebben wij voorgelegd aan Daniël (dir) en nu staat de machine er. Onze directie heeft een luisterend oor voor de medewerkers en hun ideeën, dat was voordat Daniël eigenaar was heel anders. 

De directie heeft altijd een luisterend oor 

Wat zou jij willen aanbevelen?

Eigenlijk gaat alles zoals ik zou kunnen wensen op dit moment, luister naar je mensen en ga zo door zou ik zeggen tegen Daniël.

Herken jij veranderingen in het bedrijf?

Absoluut, we werken steeds efficiënter met zijn allen met regelmatig de introductie van vernieuwingen. Ik kijk al weer uit naar de a.s. Technishow. 

Heb je een persoonlijke wens?

Petje af voor Lentink, op naar de volgende 60 jaar. Voor mijzelf, … nog breder inzetbaar en misschien wel manager in de toekomst.

Hoe zou jij mensen buiten Lentink willen aanbevelen om te kiezen voor techniek?

Laten de mensen techniek niet onderschatten, het is heel breed en je kunt vele kanten op binnen een groot metaal bedrijf zoals Lentink. Wees niet bang voor de moeilijkheidsgraad als je echt iets wil bereiken en je een goede boterham wil verdienen. Kies dan voor metaal. Je krijgt gegarandeerd een baan in korte tijd.

Techniek is elke dag een uitdaging, elke dag is anders.