Loader

Verkoop afdeling

VERKOOP-KANJERS!

Ruben Kraan en Tim Bennink vertegenwoordigen de verkoop afdeling binnen Lentink.  

Verkoop is het leveren van goederen of diensten aan derden tegen betaling.

Hoe zijn jullie bij Lentink terecht gekomen? Werd er geadverteerd voor techniek of een andere manier van reclame?

Ruben; Ik ben destijds benaderd door de HRM manager van Lentink. Toen er een functie vrijkwam op de afdeling frontdesk, en hoorde wat voor mogelijkheden Lentink als onderneming had was ik snel geïnteresseerd. Ik spring zelf niet snel over van het ene naar het andere bedrijf en ben het gesprek destijds aftastend en vrijblijvend aangegaan. Maar na het gesprek en het zien van het bedrijf en zijn vele mogelijkheden was ik al snel om.

En jij Tim?

Voor mij gaat hetzelfde op, ik was na de rondleiding in het bedrijf, overtuigd dat dit voor mij de juiste volgende stap in mijn loopbaan zou zijn. Een logische carrière stap en dat in een internationaal bedrijf dat mij aan alle kanten wilde faciliteren. En ook ik ben niet iemand die zomaar naar een ander bedrijf “overstapt”. Als ik heel eerlijk ben ging dat met knikkende knieën. Maar beter opgevangen worden, dan bij Lentink, kon ik mij niet wensen. Na een paar weken voelde het al snel of ik hier al jaren aan het werk was en  mijn nieuwe collega’s al jaren kende. En als je dan bedenkt dat ik hiervoor met veel plezier in een klein MKB bedrijf gedurende 7 jaar campers en caravans aan de man heb gebracht, dan zal je wel begrijpen dat dit een geheel andere ervaring is. Oh ja, voor ik het vergeet te zeggen; ik heb  Lentink “gevonden” op de nationale vacaturebank.

Hoe lang werken jullie nu bij Lentink?

Tim; Jeetje, nu je het vraagt, alweer een half jaar nu. Pfff…. De tijd gaat snel .

Ruben; Nou, ik ben hier al vanaf 2011 begonnen nu je het zegt. Voor mij geld helemaal dat het wel gisteren leek dat ik hier kwam werken. Wel veel ervaring opgedaan intussen.

Waarom hebben jullie voor Lentink gekozen?

Ruben; Na de rondleiding en de techniek gezien te hebben wilde ik verder leren en ik ging meteen meer verdienen dan ik al deed. Een positieve bijkomstigheid was dat Lentink voor mij dichter bij huis is. De functie en het bedrijf paste perfect bij mij en ik werd direct serieus genomen terwijl ik pas 25 jaar was.

Tim; Lentink is een onderneming met een jonge ondernemer met veel ambitie en een gezond toekomst perspectief voor de lange termijn. De klanten van Lentink waarderen de inzet van Lentink als onderneming en de doelstellingen die men zichzelf oplegt. De beste in hun branche te blijven, die competitieve instelling daar houd ik wel van. Wat mij na een half jaar nog steeds opvalt is hoe schoon en netjes het hier is in de fabriek. Helaas heeft de branche een ander imago maar gelukkig wordt het tegendeel hier bij Lentink absoluut bewezen.

Wat zijn jou werkzaamheden bij Lentink?

Tim; Op dit moment zit ik halverwege mijn opleiding bij Lentink, zeg maar mijn inwerkperiode. Mijn werkzaamheden zijn divers en bestaan o.a. uit het maken van offertes, productie volgordes, communicatie met klanten en collega’s over de dagelijkse en wekelijkse orders en planning t.a.v. onze productie.

Ruben; Begeleiden van reguliere orders, interne en externe klantencontacten en het calculeren van producten en hun productie methodieken.

Hoe bevalt jou werk? Vind je de techniek leuk?

Ruben; Goed, veel meer dan ik mij vooraf zelf er van had voorgesteld, veel contact met een diversiteit aan mensen.

Tim; Omdat ik nog in mijn inwerkperiode zit leer ik iedere dag weer nieuwe dingen en geen dag is dus ook hetzelfde, ik word hier weer uitgedaagd en dat is iets waar ik naar op zoek was.

Hoe is de collegialiteit onder elkaar? De sfeer?

Ruben; Goed, onder elkaar informeel met geregeld een lach kwartiertje in de pauze om even de spanningsboog te laten vieren, maar vervolgens daarna weer de beuk er in.

Tim; De werksfeer is supergoed onder de collega’s, wanneer je maar hulp of informatie nodig hebt dan staat een ieder direct voor je klaar. Lentink heeft echt die familie sfeer, iedereen is heel erg betrokken bij de onderneming. Daniël Lentink staat ook erg dicht bij de mensen en is zeker op mijn afdeling direct benaderbaar wat ik als erg prettig ervaar. Lentink heeft als onderneming veel oog voor een fijne werkomgeving, de mens staat centraal.

Wat zijn jou persoonlijke interesses en hobby’s buiten het werk?

Ruben; Fotografie van originele oude stoomlocomotieven in hun oorspronkelijke omgeving. Ik reis met mijn vader, die machinist is bij de NS, regelmatig voor een weekend naar het voormalig Oost-Duitsland waar deze oude locs nog rijdend te zien zijn in vele soorten.

Deze stoomlocs rijden in speciale weekenden waar zelfs de kleding en auto’s etc. op aangepast wordt naar de periode waar de trein oorspronkelijk in reed. Regelmatig worden mijn foto’s gepubliceerd in hèt treinenblad (Rail Magazine) van Nederland. Echt tof.

Oh ja, BBQ is ook een hobby van mij haha…

Tim; Voetbal is een hobby van mij en dit jaar ga ik voor het eerst de Formule 1 van dichtbij meemaken. Daar kijk ik nu al naar uit. Een weekend weg met een leuke groep mensen. Daarnaast leuke dingen ondernemen met mijn familie.

Nog een anekdote c.q. leuke ervaring binnen Lentink die je met ons zou willen delen?

Tim; Geen anekdote, maar wat ik wel erg leuk vind op mijn afdeling is het vertrouwen in elkaar, de vrijheid en niet te vergeten de humor. Naast het dagelijks gefocust zijn gedurende de werkdag is die humor met elkaar iets wat mij positief opvalt op het werk.

Ruben; Wat ik uniek vind is dat wij zelfs door klanten persoonlijk worden uitgenodigd voor privé afscheidsfeestjes. Bij één daarvan (in Duitsland) werden we zelfs door diegene naar voren op het podium geroepen waar hij aan de menigte in de zaal vertelde waarom ze trots moeten zijn op leveranciers zoals Lentink. En benoemde daar dan ook onze sterke eigenschappen als leverancier. Ja, dat is echt te gek om mee te maken. Door onze actieve manier van samenwerken noemde hij ons dan ook ; “de piraten van Nederland. Ze hebben het hart op de tong maar ze staan voor wat ze zeggen en zijn goud eerlijk".

Mooi he zoiets!

Wat zou jij de directie van Lentink willen aanbevelen?

Tim; Ik zou het zo niet weten, ik vind alles mooi bij Lentink omdat ik er nog maar net ben natuurlijk en ja, de mensen zijn allemaal super aardig, zeker op mijn afdeling.  

Ruben; Nog iets vaker met elkaar andere dingen doen dan werken buiten de normale werkuren om, zoals karten of zo.

Tim; Op onze verkoopafdeling hebben wij een duidelijk beleid; alles voor de klant. “First things right”! Verder zijn wij gecertificeerd conform ISO 9001, en ISO 14001, en scoren jaarlijks hoog (zilver) bij Ecovadis t.a.v. onze CSR rating. Daarbij staan het milieu, veiligheid, eerlijk zaken doen en de mens centraal.

Ruben; Zie onze uitstraling waar wij aan werken zowel in als extern. De investeringen lopen gewoon door en zelfs de jonge aankomende generatie medewerkers wordt niet uit het oog verloren. Zelfs daar investeren wij in door middel van het opzetten van een professionele gereedschapmakerij met opleiding en stage mogelijkheden. Onze verdiensten gaan meteen weer terug de onderneming in, dan ben je volgens mij echt goed bezig met de toekomst.

Heb je nog iets persoonlijks mede te delen?

Ruben; We bestaan nu 60 jaar en dat wordt je niet zo maar. We moeten scherp blijven op het feit dat we gezond blijven als onderneming en we moeten de lijn doortrekken, die waar wij in geloven en voor staan; we gaan ervoor om Lentink één van de beste metaalondernemingen van Nederland en omgeving te maken, een voorbeeld voor menig ander bedrijf. Het 120 jaar bestaan komt vanaf nu in zicht haha…

Tim; Ik sluit mij daar volledig bij aan, mooi gezegd door Ruben haha…

Hoe zou jij mensen buiten Lentink willen aanbevelen om te kiezen voor techniek?

Ruben; Men heeft buiten de poort een verkeerd beeld van techniek mijns inziens en de overheid doet daar ook negatief aan mee. Laat in actualiteiten programma’s nu eens de mooie bedrijven met de jonge ondernemers zoals Daniël hun verhaal doen en niet altijd die oude mannen dat spreekt de jeugd niet aan. Laat zien dat het goed betaald wordt in een nette schone omgeving die de wereld van techniek is.

Dus frisse jonge mensen in de reclame op tv, in een mooie heldere omgeving die jouw werkplek kan worden. Wij maken elke dag mooie producten, wat maak jij achter je desktop……?

Tim; Mooi gezegd, zo zie ik dat ook. Ik ben een ervaring rijker ondertussen, ik had hetzelfde idee over techniek en zeker in de metaal. Daarom was ik na mijn eerste rondleiding bij Lentink ook meteen verkocht. Ik adviseer hierbij technisch geïnteresseerden dan ook, eerst te kijken en dan te oordelen.